Auteursrecht

Merkenrecht

Mediarecht

Domeinnamen

IT en e-commerce

Start-ups

Privacy

Bemiddeling

Merkenrecht Advocaten & Juristen

 

De lijstjes van meest waardevolle merken bewijzen het elk jaar: de registratie van je merk is waarschijnlijk een van de beste investeringen die je als ondernemer kan nemen. Je moet wel opletten dat je verstandige merkregistraties doet. Zorg ervoor dat je de juiste merk-bescherming aanvraagt: te veel merkregistraties aanvragen kan een dure grap zijn – te weinig ook!

Bij Finnian & Columba Advocaten staan wij u graag bij met praktisch advies rond merkenrecht, onder andere i.v.m. welke merkregistraties voor u relevant zijn, en welke niet. Wij checken de beschikbaarheid van uw merk en ronden de registratieprocedure voor u af van A tot Z.

 

Wat kunnen wij concreet voor u betekenen i.v.m. merkenrecht:

  • Merknaam registreren: registratie van merken op verschillende niveaus: bijvoorbeeld Europees (EU), Benelux en UK:

Wij helpen je graag om je EU merk te registreren bij het EUIPO (vroeger OHIM genoemd)

Wij helpen je graag om je Benelux merk te registreren bij het BBIE (Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom)

Een merk deponeren kan zowel voor een woordmerk, als voor een beeldmerk (logo), of gecombineerd beeld-woord merk.

 

  • Advies i.v.m. hoe je best je handelsmerken kunt beschermen.

 

  • Merkinbreuk: discussies rond merkbetwistingen of discussies rond handelsnamen in goede banen leiden: wat kan je doen als je merknaam of handelsnaam door een ander wordt gebruikt of als je door iemand beschuldigd wordt van merkinbreuk? Wat zijn de regels voor het gebruik van merken in bijvoorbeeld Google AdWords of Facebook advertenties?

 

  • Contracten onderhandelen en opstellen i.v.m. gebruiksrechten voor merken: o.a. licentiecontracten, co-branding overeenkomsten, enz.

 

  • Gerechtelijke procedures i.v.m. merkgeschillen: o.a. oppositieprocedures voor het EUIPO (Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie) of het BBIE (Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom); ook inbreukprocedures voor de Belgische rechtbanken.

 

Lees meer over merkregistraties.

 

Wil u uw naam of bedrijfsnaam registeren als merk of heeft u andere vragen in verband met merken (bijvoorbeeld i.v.m. merkinbreuken, merklicenties, kosten voor een merkregistratie, enz.)?  Aarzel niet ons te contacteren!

Finnian & Columba

Advocaten Merkenrecht