Auteursrecht

Merkenrecht

Mediarecht

Domeinnamen

IT en e-commerce

Start-ups

Privacy

Bemiddeling

Merkenrecht Advocaten

 

Merkenrecht: De lijstjes van meest waardevolle merken bewijzen het elk jaar: de registratie van je merk is waarschijnlijk een van de beste investeringen die je als ondernemer kan nemen. Je moet wel opletten dat je verstandige merkregistraties doet. Zorg ervoor dat je de juiste merk-bescherming aanvraagt: te veel merkregistraties aanvragen kan een dure grap zijn – te weinig ook!

Bij Finnian & Columba Advocaten staan wij u graag bij met praktisch advies rond merkenrecht, onder andere i.v.m. welke merkregistraties voor u relevant zijn, en welke niet. Wij checken de beschikbaarheid van uw merk en ronden de registratieprocedure voor u af van A tot Z.

merkenrecht advocaat

Wat kan een advocaat merkenrecht voor u doen?

Merknaam registreren: registratie van merken bij de EU (EUIPO) of de Benelux (BBIE):

Wij helpen je graag om je EU merk te registreren bij het EUIPO (vroeger OHIM genoemd)

Wij helpen je graag om je Benelux merk te registreren bij het BBIE (Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom)

Een merk deponeren kan zowel voor een woordmerk, als voor een beeldmerk (logo), of een gecombineerd beeld-woord merk. Wij denken met u mee over hoe u best uw merk beschermt.

Wij doen ook steeds een beschikbaarheidsonderzoek om na te gaan of er al gelijkaardige merken geregistreerd werden.

Wij geven u ook advies over de ‘klassen’ van goederen of diensten die u kan selecteren voor uw merkaanvraag (classificatieonderzoek).

 

Advies hoe je je handelsmerk kan beschermen

Wij geven je praktisch advies over hoe je je merk best kan beschermen.  We laten je ook weten of er subsidies kunnen aangevraagd worden voor je merkaanvraag.

 

Hulp bij merkinbreuk

Wij helpen je bij discussies rond inbreuken op handelsmerken of handelsnamen en proberen zo’n discussies in goede banen leiden zodat dit niet nodeloos escaleert. Wij helpen mee naar het zoeken van een compromis of minnelijke oplossing, indien mogelijk. Wij adviseren je over wat je kan doen als je merknaam of handelsnaam door een ander wordt gebruikt of als je door iemand beschuldigd wordt van merkinbreuk. Wat zijn de regels voor het gebruik van merken in bijvoorbeeld Google AdWords of Facebook advertenties?

 

Hulp bij contracten rond merken

Als advocaat gespecialiseerd in merkenrecht, helpen wij dagelijks klanten bij het onderhandelen en opstellen van contracten en overeenkomsten rond merken: o.a. licentiecontracten, co-branding overeenkomsten, dadingen, enz.

 

Merkprocedures: opposities, inbreuken, stakingsverzoeken, enz.

Soms kan een procedure rond merken niet vermeden worden en dan staan wij klanten bij om een zo goed mogelijk resultaat te behalen in hun merkgeschil: Dit kan gaan over opposities of annulatie-verzoeken voor het EUIPO (Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie) of het BBIE (Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom), maar ook om inbreukprocedures of stakingsprocedures voor de Belgische rechtbanken.

 

Lees meer over merkregistraties.

 

Wil u uw naam of bedrijfsnaam registeren als merk of heeft u andere vragen in verband met merken (bijvoorbeeld i.v.m. merkinbreuken, merklicenties, kosten voor een merkregistratie, enz.)?  Aarzel niet ons te contacteren!

Finnian & Columba

Advocaten Merkenrecht